Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос към хората с чипнатите алфи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• въпрос към хората с чипнатите алфи

Тъй като предстои да си ремапвам алфата искам да попитам хора,които са се възползвали от това да кажат най-вече дали бързо отива съединителя щото за тва най-много се претиснявам и като цяло разбира се дали има някакви компликации след надуването. Става въпрос за 2.4 JTD
    156 2.4jtd 170+к.с.(remap) 2001г. Sportwagon -EX
    Brera 2.4jtd 200 + к.с.

Е съединитея си отива по бързо, иначе ако е сложен от свестни майстори,чипа, друго няма кой знае какво, има теми, търси с нашта любима търсачка и ще откриеш
    Last edited by fred; d.m.y г., 23:12.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Дали турбото се износва поради почечето бара? Знам че от 0.9 някаде се прави на 1.2 но все пак
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
        Дали турбото се износва поради почечето бара? Знам че от 0.9 някаде се прави на 1.2 но все пак
        Това също е вярно, но на твое място не бих наливал излишни пари в 10 годишна кола...
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

мойта е чипната и и смених съединител и маховик ама е имам от 20 000км и е рано да се каже кое се износва

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
            Моето турбо след замерване е 1.2 а не съм с чип,може ли това да се окаже проблем?
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

K1lcone,20 000 км. си изминал от както е с чип така ли? и веднага ли смени съединителя с маховика след чипа или изкара известно време със заводския?
              Brera 2.4jtd 200 + к.с.

Comment

Първоначално публикувано от littlesister Покажи съобщение
                K1lcone,20 000 км. си изминал от както е с чип така ли? и веднага ли смени съединителя с маховика след чипа или изкара известно време със заводския?
                купих я чипната и веднага смених съединител и маховик.

Comment

Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
                  купих я чипната и веднага смених съединител и маховик.
                  Те повечето си плачат за този си консуматив.Така че не се притеснявай.А иначе дори и без чип,ако ти е агресивно карането,пак ще сменяш.
                  Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                  Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

то нямаше нужда от смяна на съединитела като е зех. просто за мен си го смених. тресеше при потегляне и за тва смених маховика, но стария ми маховик сега е на друга алфа която тресеше и върви като че ли е с нов маховик.

Comment

Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
                      то нямаше нужда от смяна на съединитела като е зех. просто за мен си го смених. тресеше при потегляне и за тва смених маховика, но стария ми маховик сега е на друга алфа която тресеше и върви като че ли е с нов маховик.
                      Тресенето,в повечето случаи е от феродовия диск.Ама все пак има различни форми на проявяване този проблем.
                      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

значи ще треа след некво карана да се сменя целия комплект явно
                        Brera 2.4jtd 200 + к.с.

Comment

Първоначално публикувано от littlesister Покажи съобщение
                          значи ще треа след некво карана да се сменя целия комплект явно
                          спокойно. чипвай си и карай. верно че съм минал 15 000 км само но аз карам много нервно освен тва правя много състезания. пиля гуми. въобще ако трябваше да се разваля съединитела предполагам че до ся щеше да стане нещо.

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
                            Тресенето,в повечето случаи е от феродовия диск.Ама все пак има различни форми на проявяване този проблем.
                            А дали ще можеш да ни обясниш, защо пък от феродовия диск?
                            sigpic
                            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                            147 JTDm 140-Малката манекенка
                            GT- JTDm 150

Comment

Вече 40 000км съм с чип,съединитела е добре,не карам агресивно.
                              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Working...
                              X